Kroatische babe droomt van job als trainer in Premier League

© IMAGEGLOBE

Tihana Nemcic haalde in oktober de wereldpers toen ze aangesteld werd als hoofdtrainer van Viktorija Vojakovac.

Herinnert u zich de naam Tihana Nemcic nog? De jonge dame (24) haalde begin oktober de wereldpers toen ze aangesteld werd als hoofdtrainer van de Kroatische vijfdeklasser Viktorija Vojakovac.

Een publiciteitsstunt dachten velen, vooral gebaseerd op de looks van Nemcic. Maar kijk, meer dan twee maanden later staat de blondine nog steeds aan het roer bij de ploeg. Vlak voor het ingaan van de winterstop bekleedt Vojakovac een veertiende plek, net boven de degradatieplaatsen.

“Dat was ook de doelstelling op het moment dat ik overnam”, vertelde Nemcic vorige week in de Kroatische media. Missie geslaagd dus voor de voormalige Kroatische international en gediplomeerde kinesiste.

Ze droomt ervan ooit in de Premier League aan de slag te kunnen, maar dat moet stap voor stap gebeuren, beseft ze. “Deze eerste verwezenlijking sterkt me in mijn geloof dat ik met deze jongens aan de slag kan tijdens de winterbreak. De degradatie moet vermeden worden en van daaruit kan ik dan verder aan mijn carrière bouwen.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier