Kwartfinale: Nederland – Brazilië 2-1 (0-1)

Stadion: Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
Nederland (4-2-3-1): Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Ooijer, Van Bronckhorst; Van Bommel, De Jong; Kuijt, Sneijder, Robben; Van Persie (85′ Huntelaar).
Brazilië (4-3-1-2): Cesar; Maicon, Lucio, Juan, Bastos (62′ Gilberto); Alves, Silva, Melo; Kaká; Fabiano (77′ Nilmar), Robinho.
Doelpunten: 10′ Robinho (0-1), 53′ Melo (owngoal, 1-1), 68′ Sneijder (2-1)
Gele kaarten: 14′ Heitinga, 37′ Bastos, 47′ Van der Wiel, 64′ De Jong, 76′ Ooijer
Rode kaarten: 73′ Melo
Commentaar: Oranje plaatste zich als eerste voor de halve finales. Ondanks een 1-0-achterstand bij rust versloeg Nederland verrassend favoriet met 2-1. De Zuid-Amerikanen begonnen goed en kwamen al snel op voorsprong. Het lukte Nederland niet echt om kansen van betekenis te creëren. Maar na rust kwam het team van Bert van Marwijk uitstekend terug. Het profiteerde optimaal van een mistastende Julio Cesar, terwijl Sneijder na een corner opportunistisch reageerde op een corner. Felipe Melo kreeg nog rood na een smerige overtreding op de liggende Robben.