Atlético neemt Griezmann definitief opnieuw over van Barcelona

© Reuters

Atlético Madrid en FC Barcelona hebben een akkoord bereikt omtrent de definitieve transfer van de Fransman Antoine Griezmann, die sinds de zomer van 2021 op huurbasis in de Spaanse hoofdstad aan de slag was, zo maakte Atlético maandag bekend. De Franse international ondertekende in het Wanda Metropolitanostadion een contract tot medio 2026.

De intussen 31-jarige Griezmann kende zijn beste jaren tussen 2014 en 2019 bij Atlético, dat hem destijds had overgenomen van Real Sociedad. In 2019 volgde echter een transfer van meer dan 100 miljoen euro richting Barcelona, waar het niet wou lukken voor de Fransman. Twee jaar later stak Atlético al een reddende hand uit, onder de vorm van een huurovereenkomst. 

Die kwam echter steeds meer onder druk te staan. In een clausule was immers opgenomen dat de Atléti Griezmann definitief moesten overnemen voor een vastgelegd bedrag van 40 miljoen euro, als de Fransman 45 minuten zou spelen in minstens de helft van de wedstrijden tijdens zijn verhuurperiode over twee seizoenen. Aangezien hij vorig seizoen vaak speelde en Atlético niet van plan was nog de volle pot te betalen, zat hij dit seizoen vaker op de bank dan hem lief was. Coach Diego Simeone haalde hem vaak pas op het uur van de bank, waardoor het aantal gespeelde minuten drastisch daalde. Zo verscheen Griezmann dit seizoen slechts twee keer aan de aftrap: in de Madrileense stadsderby tegen landskampioen Real en in het Champions League-duel op bezoek bij Club Brugge, dat met 2-0 verloren werd. Club zette zo een historische negen op negen achter zijn naam en mits een zege woensdag in Madrid is de Belgische landskampioen mathematische zeker van de achtste finales.

Aan die absurde situatie voor de Fransman komt nu ongetwijfeld een einde en zo krijgt Griezmann weer de kans zijn statistieken bij de club van zijn hart op te smukken, anderhalve maand voor de start van het WK in Qatar. In 304 wedstrijden voor de Atléti scoorde hij 144 doelpunten en was hij goed voor 59 assists.

Lees onderstaand stuk voor het volledige verhaal achter de vete tussen Atlético en Barcelona.