Lansbury scoort wondermooi doelpunt tegen Belgen (video)

© Reuters

De nationale beloftenploeg heeft zijn EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Engeland verloren met zware 4-0 cijfers.

De nationale beloftenploeg heeft zijn EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Engeland verloren met zware 4-0 cijfers.De Belgen hadden in november de heenwedstrijd in Bergen met 2-1 gewonnen, maar woensdag waren ze op bezoek bij de leider in groep 8 kansloos. Arsenal-belofte Henri Lansbury, momenteel op uitleenbasis bij tweedeklasser West Ham, opende al na 9 minuten de score met een schitterende knal in de winkelhaak. Steven Caulker, nog eens Lansbury en Alex Oxlade-Chamberlain maakten de afstraffing compleet.

Bekijk de wondermooie treffer van Lansbury:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kwalificatie moeilijk Door de zware nederlaag komen de Belgen niet meer in aanmerking voor groepswinst en bijgevolg ook niet meer voor rechtstreekse kwalificatie voor het EK 2013 in Israël.

België kan zich wel nog plaatsen als beste tweede, maar ook dat wordt moeilijk aangezien er enkel een plaatsje voorzien is voor de beste vier tweedes uit de groepsfase. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staan de beloften op de tweede plaats in de groep met acht punten, zeven minder dan leider Engeland. Noorwegen is derde met zeven punten, maar heeft wel twee wedstrijden minder dan de Belgen op de teller.

Op 6 september spelen de jonge Duivels in eigen land tegen Noorwegen, vier dagen later wordt de EK-kwalificatiecampagne afgerond met de thuiswedstrijd tegen IJsland. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier