Laquait (ex-Charleroi) is bekerheld tegen PSG (video)

© IMAGEGLOBE

Evian Thonon Gaillard heeft PSG uit de Franse bekercompetitie gekegeld. Betrand Laquait, zeven jaar doelman bij Sporting Charleroi, stopte een strafschop van Zlatan Ibrahimovic.

Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord, uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Evian zette ze allemaal om, terwijl voor de Parijzenaars Ibrahimovic en kapitein Thiago Silva (lat) misten.

Doelman Bertrand Laquait was de grote held voor Evian. De net 36 geworden Fransman is geen onbekende in ons land. Voor Sporting Charleroi speelde Laquait 172 wedstrijden in zeven seizoenen (2002-2009), met tussendoor enkel een tussenstop bij Recreativo Huelva. Laquait komt sinds 2009 uit voor Evian, dat toen nog een derdeklasser was. Na twee opeenvolgende titels speelt de club uit de grensstreek met Zwitserland nu in de Franse Ligue 1. Daar staan ze op een zestiende plaats, drie punten boven een degradatieplaats.

In de halve finales neemt Evian het in eigen huis op tegen Lorient, terwijl Troyes voorbij Bordeaux bekampt. Opmerkelijk: met Evian, Lorient , Bordeaux en Troyes komen ploegen uit de tweede kolom van de rangschikking in de halve finales te staan. Lorient en Bordeaux staan op plaats acht en negen. Troyes staat zelfs allerlaatste en is zo goed als zeker van degradatie. (ML)

Bekijk hier de strafschoppenreeks, met de missers van Ibrahimovic en Thiago Silva:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier