Lazio Roma gestraft voor racistisch gedrag supporters

Kalidou Koulibaly met Napoli tegen Lazio © Belga Image

Napoliverdediger Kalidou Koulibaly (ex-Genk) kreeg apengeluiden naar het hoofd geslingerd.

Lazio Roma is flink gestraft door het sportgerecht van de Italiaanse Lega Calcio. De club moet een deel van zijn Olympisch Stadion voor twee thuiswedstrijden sluiten en moet ook een boete van 50.000 euro ophoesten. De Romeinen worden bestraft voor het racistisch gedrag van hun supporters van woensdag in het competitieduel tegen leider Napoli (0-2).

Apengeluiden

De partij moest zelfs enkele minuten onderbroken worden wegens ongepast gedrag van de thuissupporters. Die zongen racistische liederen en slingerden Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly apengeluiden naar het hoofd. De gezangen viseerden eerst Napoli en zijn inwoners, daarna hadden de ‘fans’ het op ex-Genk-verdediger Koulibaly gemunt. In de 67e minuut vond scheidsrechter Massimiliano Irrati het welletjes, hij legde de partij even stil. Ook nadien werd Koulibaly nog geviseerd door de Romeinse supporters.

Donderdag oordeelde het gerecht dat de gezangen duidelijk racistisch waren. Het is niet de eerste keer dat de Lazio-fans op deze manier in het nieuws komen en daardoor werd de sanctie ook naar twee wedstrijden verhoogd. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier