Leekens: Ga zeker met Chadli praten

© EPA

Bij de selectie van de Rode Duivels (nog) geen Nacer Chadli. Het goudhaantje van FC Twente twijfelt nog tussen België en Marokko.

Bij de selectie van 23 Rode Duivels voor de oefeninterland tegen Rusland (nog) geen Nacer Chadli. Het 21-jarige goudhaantje van FC Twente twijfelt nog tussen de Marokkaanse en de Belgische nationale ploeg.

“Chadli is een speler met een groot potentieel,” zei Leekens. “We volgen hem al maanden, op korte tijd boekte hij veel vooruitgang. Ik weet dat zijn coach Michel Preud’homme graag zou hebben dat hij voor België speelt, maar ik kan hem niet verplichten.”

“Ik ga ook niet vechten met Eric Gerets nu die Chadli heeft opgeroepen voor Marokko. Het gaat maar om een oefeninterland. Ik ben hoe dan ook zeker van plan om met Chadli te gaan praten”, aldus de bondscoach.

Carcela

Wie er ook niet bij is, en ook niet meer in aanmerking komt voor de Rode Duivels, is Mehdi Carcela. De middenvelder van Standard verkeert in dezelfde situatie als Chadli maar weigerde bij de vorige EK-kwalificatieduels een Belgische selectie.

” Voor mij is er geen zaak-Carcela meer,” zei Leekens. “In je leven moet je beslissingen nemen. Ofwel kom je ofwel kom je niet. De deur naar de Rode Duivels was open, hij heeft die dichtgeslagen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier