Leekens tevreden met gelijkspel Rode Duivels tegen Griekenland

© Belga

Bondscoach Georges Leekens blikt tevreden terug na het gelijkspel tegen Griekenland, al vond hij de rode kaart tegen Nicolas Lombaerts een lachertje.

De Rode Duivels hebben in een vriendschappelijke oefeninterland in en tegen Griekenland een 1-1 gelijkspel afgedwongen. In hun eerste interland van 2012 met het oog op de WK-kwalificatiecampagne kwamen de Belgen na negen minuten op achterstand, maar Chadli maakte nog voor de rust gelijk. De Belgen eindigden nog met tien na een rode kaart voor Nicolas Lombaerts.

De Grieken waren goed bij de les en al na negen minuten strafte Salpingidis gestuntel in de Belgische verdediging af. Na een te korte terugspeelbal van Lombaerts lag Gekas op de loer en die tikte het leer voorbij Mignolet naar Salpingidis. De aanvaller van PAOK kon na het uitglijden van Vermaelen de bal in het lege doel duwen: 1-0.

Chadli

Na de openingstreffer herstelden de Rode Duivels het evenwicht, maar veel doelpogingen leverde dat niet op. De Belgen dreigden wel op stilstaande fases en iets na het halfuur was het dan toch raak. Kompany verlengde aan de eerste paal een hoekschop van Hazard en aan de tweede paal kon Chadli vrij binnenkoppen: 1-1.

Lombaerts

Na de kampwissel leken de Belgen de tempoloze wedstrijd rustig verder te domineren, maar iets na het uur werden ze opgeschrikt door de uitsluiting van Lombaerts, die een tweede gele kaart onder de neus kreeg na een stevige tackle. De Grieken namen daarna het commando opnieuw over, maar gescoord werd er niet meer.

Leekens

Bondscoach Georges Leekens was tevreden. “We hebben goed stand gehouden na de uitsluiting van Lombaerts. In het openingskwartier was het nog wat zoeken, we maakten enkele foutjes. Eentje daarvan werd afgestraft”, constateerde de bondscoach.

Hazard

“Nadien kregen we controle over het middenveld, met het vroegere Standard-trio (Defour, Witsel en Fellaini) dat elkaar goed vond.” “In de tweede helft kwamen de Grieken iets beter in de wedstrijd. Het is jammer dat Hazard zich licht blesseerde, maar ik wou geen risico’s nemen”, verklaarde hij de wissel van Hazard door Lukaku.

“De rode kaart van Lombaerts was een lachertje, ik weet zelfs niet eens waar de scheidsrechter een fout zag bij zijn tweede gele kaart.”

Vermaelen

Leekens was in het algemeen tevreden over de prestatie van zijn jongens. “Defour en Fellaini behielden de controle over het middenveld na de rode kaart. Nainggolan viel trouwens uitstekend in voor Defour. Ook Thomas Vermaelen verdient een pluim, hij speelde een goede wedstrijd in Frankrijk en bevestigde hier. De concurrentie in de groep zal enkel vergroten, maar we weten nu dat we de afwezigheid van enkele jongens perfect kunnen opvangen.”

De stilstaande fases waren wel een doorn in het oog van ‘Mac the Knife’. “We hebben veel hoekschoppen en vrije trappen afgedwongen, maar we doen er bitter weinig mee. De enige die we benutten, is dan nog ongeveer de slechtst getrapte.”

In hun volgende vriendschappelijke interland nemen de Rode Duivels het op 25 mei op tegen Montenegro. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier