L’Équipe: ‘Hazard kiest tussen Manchester United en City’

© AFP

Volgens de Franse sportkrant is het zo goed als zeker dat Eden Hazard komende zomer naar Manchester verhuist. Rest de vraag: United of City?

De Rode Duivels blijken dezer dagen gegeerd wild op de transfermarkt. Witsel wordt gelinkt aan Real Madrid, Jan Vertonghen vooral aan Arsenal, en ook voor Eden Hazard lijkt het een uitgemaakte zaak dat hij komende zomer nieuwe oorden opzoekt.

Behoudens een onwaarschijnlijke wending, zo schrijft L’Équipe, verhuist die laatste na dit seizoen van de Franse naar de Engelse competitie, en meer bepaald naar Manchester. Het goudhaantje van Lille, die de jongste weken weer de pannen van het dak speelt, zit echter met een luxeprobleem: United of City? Beide clubs, die Hazard het maandagavond tegen elkaar zag opnemen (0-1 voor City), trekken immers aan de mouw van de 21-jarige Rode Duivel, die zelf dolgraag naar de Premier League wil.

Wat kan de doorslag geven? Naar het geld moet hij alvast niet te veel kijken, zowel bij United als bij City zal zijn salaris fors hoger liggen dan de 470.000 euro bruto die Lille hem nu per maand betaalt.

Volgens L’Équipe liggen de Citizens in pole-position, maar daar wacht Hazard zware concurrentie in het aanvallende compartiment (Samir Nasri, David Silva, Carlos Tevez, Sergio Agüero, …). Onder Ferguson lijkt hij meer kans op een basisplaats te maken.

Wat het ook wordt, L’Équipe wijst erop dat Hazard wellicht de knoop niet doorhakt vóór 13 mei, de dag van de laatste speeldag in de Premier League, wanneer bekend zal zijn welke van beide Manchesters de Engelse titel pakt. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier