Lewandowski gelinkt aan ManU en Bayern: ‘Ik sluit niets uit’

© IMAGEGLOBE

Dortmundspits Robert Lewandowski wordt steeds nadrukkelijker gelinkt aan Manchester United en vooral aan Bayern München.

Dortmundspits Robert Lewandowski wordt steeds nadrukkelijker gelinkt aan Manchester United en vooral aan Bayern München. Bij Borussia zijn ze er echter gerust op dat de gegeerde prijsschutter ook volgend seizoen nog bij hen voetbalt.
Lewandowski – die in juni 2010 voor 4,5 miljoen euro werd overgenomen van Lech Poznan – wordt al maanden in verband gebracht met Manchester United. Maar ook Bayern München is nu nadrukkelijk in beeld, blijkbaar door toedoen van de nieuwe coach Pep Guardiola.

Hans-Joachim Watzke verwacht dat Lewandowski (24) zijn overeenkomst, die afloopt in 2014, gewoon zal uitdienen. “Ik ga ervan uit dat Robert ook na dit seizoen blijft”, verklaarde de algemeen directeur van Dortmund tegenover Sport1.

“Dat hij niet wilde verlengen, wat hij meedeelde aan onze technisch directeur Michael Zorc, geeft alleen maar aan dat hij weg wil bij de club als zijn verbintenis is uitgediend. Wij zijn niet afhankelijk van het geld dat Robert mogelijk oplevert. Dit seizoen verdienden we al veertig miljoen euro in de CL. Dat is alleszins meer dan hij zal opleveren. Pas als er een club is die de absolute hoofdprijs wil betalen, zullen we er over nadenken.” Er wordt daarom nu al gewag gemaakt van een transfersom van 30 miljoen euro.

Officieel mag een geïnteresseerde club pas een half jaar voor het aflopen van het contract een speler benaderen zonder toestemming van diens huidige werkgever. Misschien schuilt ook daarin de geheimzinnigheid bij Bayern München, dat naast Mario Mandzukic ook Mario Gomez en Claudio Pizarro voor de positie van diepste spits kan gebruiken.

Sensatiekrant Bild-Zeitung ontlokte uit de mond van Lewandowski toch al volgende uitspraak: “Men moet zich realiseren dat Bayern München een enorm grote club is. Ik kan niets uitsluiten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier