Lierse heeft Radzinski niet meer nodig

© Belga

In een krasselend team bleef de Poolse Canadees vorig seizoen als een van de weinigen een heel seizoen overeind. Hij speelde 30 matchen. Dit jaar tekende Radzinski geen nieuw contract.

Niemand die vorig seizoen bij Lierse meer scoorde (7 keer) of voor meer assists (11) zorgde dan Tomasz Radzinski. In een krasselend team bleef de Poolse Canadees als een van de weinigen een heel seizoen overeind. Hij speelde 30 matchen. Alleen Daylon Claasen (32 matchen) stond vaker op het veld. Dit jaar tekende Radzinski geen nieuw contract.

“Hij wilde niet”, zegt technisch directeur Herman Helleputte in Sport/Voetbalmagazine. “Radzinski had aangekondigd dat hij zich niet meer met Benjamin Nicaise in één ploeg ziet spelen, en bleef daarbij. Nicaise had nog een contract voor twee jaar. Dat ontbinden, zou veel geld kosten.”

“De tijd dat op Lierse geld door ramen en deuren werd gegooid, is voorbij. Maged Samy heeft Tomasz nog een andere functie voorgesteld, niet als hulptrainer, maar op een ander vlak, maar Tomasz zag dat niet zitten. Hij wil nog één of twee jaar voetballen.”

In de plannen van de technische staf voor komend seizoen werd dus geen rekening meer gehouden met Radzinski, ook niet door Trond Sollied.

Zijn bewering dat hij Radzinki niet meer nodig had, wil trainer Chris Janssens nuanceren. “Tomasz is een fantastische kerel en een echte prof, maar ik heb voorin nood aan jong geweld.”

Tevreden ziet Janssens hoe de jonge veulens uit de Liersestal de stap naar het basisteam zetten, vooraan (Glenn Claes, Jason Adesanya) en achteraan (Dylan Carton, Niels Vets, Matz Sels, Nathan Goris).

In aanvallend opzicht rekent de nieuwe trainer op Wesley Sonck, Peter Kovacs en de goed op dreef zijnde ‘Dodo’ Elgabas. Op links – waar vorig jaar Radzinski liep – hoopt Janssens dat Joeri Dequevy zich toont. (GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier