Lierse hoopt op Sollied, Radzinski én Nicaise

© Belga

Lierse wil graag dat Tomasz Radzinski zijn contract verlengt én dat Benjamin Nicaise terugkeert.

Razend was Lierse-eigenaar Maged Samy toen hij hoorde dat zijn club geen aanvraag had gedaan voor een Europese licentie. Voor de match op Mechelen drukte hij zijn spelers nog eens op het hart dat hij graag de eerste plaats in de poule wilde. Daar hing 300.000 euro aan vast.

De tijd dat op het Lisp het geld door de vensters werd gegooid, is voorbij, benadrukte Samy al een paar weken geleden. Uiteindelijk konden de spelers na de nederlaag op Mechelen toch met vakantie, zoals ze dat gepland hadden.

Voor volgend seizoen zoekt Lierse versterking vooraan en achteraan. De door Anderlecht uitgeleende Víctor Bernárdez zou men graag houden, maar de optie tot aankoop is veel te duur. Verder wil Lierse graag dat Tomasz Radzinski zijn contract verlengt én dat Benjamin Nicaise terugkeert.

Toen Aimé Anthuenis van de komst van Nicaise een punt maakte, ging Lierse financieel verder dan het van plan was. De Fransman, die met Radzinski niet meer door één deur kan nadat hij de Canadees tegen de grond sloeg, heeft nog een duur contract voor twee jaar en is niet van plan daar afstand van te doen of voor een mindere verbintenis bij een andere club te ruilen.

Dit jaar deed Lierse al een financiële inspanning door hem bijna gratis uit te lenen aan het Griekse Panthrakikos, maar het is niet van plan Nicaise zomaar twee jaar uit te betalen en uit te wuiven.

Enigszins verrassend gaf Radzinski zaterdagavond aan dat een verlengd verblijf van Trond Sollied voor hem zwaarder weegt bij zijn beslissing om nog een jaar door te gaan dan een eventuele terugkeer van Nicaise.

“Jullie hebben toch allemaal gezien hoe wij de laatste weken voetballen. Dat heeft veel met de trainer te maken”, maakte hij zijn voorkeur duidelijk, nadat hij op Mechelen weer een prima wedstrijd speelde.

Intussen ziet het er steeds meer naar uit dat Sollied – die om privéredenen waarschijnlijk met een verlengd verblijf in België moet rekening houden – ook volgend seizoen nog op het Lisp is. Zelf liet hij zaterdag verstaan dat hij die knoop niet per se een van de volgende dagen al wil doorhakken. (GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier