‘Lionel Messi gaat 20 miljoen euro per jaar verdienen bij Barcelona’

© AFP

FC Barcelona heeft een akkoord bereikt met zijn sterspeler Lionel Messi over een ‘aangepast’ – lees: verbeterd – contract.

Barcelona meldt enkel dat het huidige contract van Messi wordt aangepast, maar zegt er niet bij of en voor hoe lang de Argentijn bijtekent. Beide partijen zullen de nieuwe verbintenis eerstdaags ondertekenen.

De Spaanse media Marca en El mundo deportivo melden dat het nieuwe contract van Messi tot 2018 loopt en dat hij opnieuw de bestbetaalde speler ter wereld wordt, met een jaarsalaris van circa 20 miljoen euro – dat is 385.000 euro per week.

Prijzen

In de persmededeling onderstreept Barcelona het belang van de contractaanpassing. ‘Messi is een levende legende in Barcelona. Hij scoorde 354 keer in 424 officiële wedstrijden en won met de club al maar liefst 21 prijzen sinds 2004-2005’.

Zaterdag kan de Argentijnse international zijn 22e prijs winnen met Barcelona. De Catalanen moeten op de slotspeeldag van de Primera Division in Camp Nou dan wel winnen van koploper Atletico Madrid, de club van Rode Duivels Thibaut Courtois en Toby Alderweireld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier