Lionel Messi is topkandidaat voor de Gouden Bal

© EPA

Maandagavond gaat de Argentijnse international de concurrentie aan met Cristiano Ronaldo en Xavi.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de 24-jarige flankaanvaller van Barcelona volgende week maandag in Zürich alweer zijn derde FIFA Gouden Bal ophalen als beste voetballer ter wereld.

Josep Guardiola, de coach van de Argentijnse dribbelaar bij Barça, had echter slecht nieuws. “Ieder jaar wordt Messi nog beter. Je denkt altijd dat hij zijn top bereikte, maar dan blijkt hij toch weer beter en sterker te zijn geworden. Dat Lionel zich verder ontwikkelt, komt omdat hij nu meer wedstrijden in de benen heeft en daardoor meer ervaring opdoet. Messi begrijpt nu beter het teamproces. Dat alleen zorgt er voor dat hij nog constanter presteert voor onze ploeg.”

Bij de vrouwen werden Marta, Homare Sawa en Abby Wambach genomineerd, voor de beste coach bij de dames Bruno Bini, Norio Sasaki en Pia Sundhage. De winnaar van de beste wereldtrainer bij de mannen wordt een strijd tussen Sir Alex Ferguson, José Mourinho en Josep Guardiola.

De laatste prijs is de FIFA Puskás Award, die het mooiste doelpunt bekroont. Benji De Ceulaer (Lokeren OV) haalde het podium net niet met zijn treffer tegen Club Brugge.

Bekijk nog even de selectie van tien goals die werden genomineerd. Er zitten echt enkele beauty’s tussen. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier