‘Lionel Messi ontving een aanbod van PSG’

Speelt Messi volgend seizoen in Parijs? © Belga Image/AFP

Lionel Messi heeft een officieel aanbod van Paris Saint-Germain op zak. Dat verklaarde de doorgaans goed geïnformeerde Braziliaanse journalist Marcelo Bechler van TNT Sports Brasil in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Spaanse radiozender Cadena Ser. Messi’s contract bij Barcelona loopt op 30 juni af. Nadien is de Argentijnse superster vrij elders een nieuwe overeenkomst te ondertekenen.

Het contract dat PSG hem zou hebben voorgeschoteld, zou twee seizoenen omvatten, met een optie op een derde jaar. Messi wordt op 24 juni 34 jaar en speelde tot dusver zijn hele carrière voor FC Barcelona.

Journalist Bechler, die in 2017 ook als één van de eerste bronnen de transfer van Neymar van Barcelona naar PSG bevestigde, verklaarde dat de PSG-bazen ‘optimistisch zijn’. Ze denken Messi met hun voorstel te kunnen verleiden tot een overstap naar de Franse hoofdstad. ‘We hebben een competitiever project dan Barcelona en ons financieel aanbod is buiten bereik voor elke andere club’, zou het hebben geklonken uit Parijse bestuurskringen.

Volgens Spaanse media deed Barcelona Lionel Messi nog geen nieuw aanbod om zijn contract te verlengen. Op radiozender Cadena Ser werd dat afgelopen nacht erg verrassend genoemd, aangezien nieuwe voorzitter Joan Laporta bij zijn aantreden zei meteen prioriteit te zullen maken van een verlengd verblijf van Lionel Messi. Recent gaf Laporta nog aan ervan overtuigd te zijn dat de zesvoudige Wereldvoetballer van het Jaar in Catalonië zou blijven.

In de Catalaanse krant ‘Sport’ werd woensdag nog naar buiten gebracht dat Barcelona juist Neymar zou willen terughalen uit Parijs om Messi te overtuigen te blijven. Het lijkt nog enkele maanden bang afwachten te zullen worden voor de Catalaanse fans.

Afgelopen zomer, na de vernederende 8-2 nederlaag in de kwartfinales van de Champions League tegen latere winnaar Bayern München, deed Messi een poging om Barcelona te verlaten. Toenmalig voorzitter Josep Maria Bartomeu hield hem toen echter aan zijn contract.