Lionel Messi op zucht van record

Lionel Messi © Belga Image

Lionel Messi, die exact tien jaar geleden voor een eerste maal het shirtje van FC Barcelona aantrok, kan Telmo Zarra van zijn troon stoten.

Op 16 oktober 2004, tien jaar geleden, debuteerde Messi in de eerste ploeg van FC Barcelona. Messi (nu 27) was toen zeventien jaar en 114 dagen. Op dat moment was hij de tweede jongste debutant ooit bij de Catalaanse club. Hij mocht van coach Frank Rijkaard in de 84e minuut inkomen voor Deco.

FC Barcelona speelde die dag een uitwedstrijd tegen aartsrivaal Espanyol die won met 1-0 door een goal van Deco in de negende minuut. Messi maakte zijn eerste doelpunt op 1 mei 2005 in de met 2-0 gewonnen match tegen Albacete. Inmiddels is La Pulga de onbetwistbare ‘valse’ nummer negen van Barcelona geworden.

Doelpuntenrecord

De Argentijn heeft ondertussen al 361 doelpunten in 434 matchen voor FC Barcelona gemaakt en 44 in 95 selecties voor zijn land.

Een ultiem record is binnen handbereik. Messi zit nu aan 249 goals in La Liga en het record van Telmo Zarra is 251 doelpunten. Hij komt er dus nog maar twee tekort om het record te evenaren. Mogelijk gebeurt dat dit weekend al in de thuiswedstrijd tegen Eibar, maar net zo goed kan dat in de volgende wedstrijd. En dat is die tegen… Real Madrid op 26 oktober.

Andreas Van Riel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier