Lionel Messi scoort vier keer tegen Valencia (video)

© AFP

In de Primera División veegde Barcelona de mat aan met Valencia: 5-1. Ster van de avond was andermaal Lionel Messi met vier doelpunten.

Messi speelde tegen Valencia zijn 200e competitiewedstrijd voor Barcelona, en nadert daarmee het clubrecord van de Nederlander Philip Cocu (205 duels). De nog altijd maar 24-jarige Argentijn is overigens de jongste buitenlander in dienst van Barcelona die tot 200 duels in de Primera División komt.

Alsof die statistieken nog niet volstaan, zette Messi de mijlpaal luister bij met maar liefst vier treffers. De laatste Barcelonaspeler die vier keer had gescoord in één wedstrijd in de Spaanse hoogste afdeling was Samuel Eto’o in november 2008 tegen Valladolid. Messi’s hattrick was ook zijn vijfde van het seizoen (zijn 15e al voor Barcelona, red.), waarmee hij de prestatie van de Braziliaan Romario in het seizoen 1993/1994 evenaart.

De Argentijn scoorde dit seizoen al 27 doelpunten in de Primera División, één minder dan de Portugees Cristiano Ronaldo van Real Madrid. (KVDA)

De vier goals van Messi tegen Valencia:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier