Lionel Messi speelt in Europa enkel voor FC Barcelona

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Lionel Messi heeft herhaald dat hij zijn carrière in Europa wil beëindigen bij FC Barcelona, maar sluit niet uit dat hij daarna nog in Argentinië gaat voetballen.

Lionel Messi heeft herhaald dat hij zijn carrière in Europa wil beëindigen bij FC Barcelona, maar sluit niet uit dat hij daarna nog in Argentinië gaat voetballen. Messi zei dat nadat hij een nieuw contract had ondertekend bij FC Barcelona. De Argentijnse vedette is nu tot en met juni 2018 van de Catalaanse topclub. Bij de contractondertekening waren clubvoorzitter Sandro Rossel, vicevoorzitter Josep Maria Bartomeu en directeur voetbalzaken Andoni Zubizarreta aanwezig.

11 miljoen

De komende vijf seizoenen zal Messi circa 11 miljoen euro netto per jaar verdienen. De opstapclausule van 250 miljoen euro blijft gelden.

Wanneer zijn nieuwe contract afloopt, zal de nu 25-jarige aanvaller 31 zijn. Het is zo goed als zeker dat Messi in Europa nooit voor een andere club dan Barcelona zal spelen. Zijn carrière sluit hij mogelijk af in zijn geboorteland.

‘Ik heb het eerder al gezegd: in Europa wil ik mijn carrière beëindigen bij Barcelona. Ik heb geen interesse om voor een andere Europese club te spelen.’

‘Dat gezegd zijnde, sluit ik niet uit dat ik mijn carrière beëindig in Argentinië.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier