Lionel Messi staat al zeven duels droog tegen Thibaut Courtois

Thibaut Courtois versus Lionel Messi © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Argentinië – België is ook een nieuw treffen tussen Lionel Messi en Thibaut Courtois, die elkaar al meermaals in de ogen keken in de Spaanse competitie en beker en in de Champions League. Opmerkelijk is dat in de laatste zeven duels tussen Barcelona en Atletico Madrid de kleine aanvaller geen enkele keer kon scoren tegen de boomlange doelman.

In het afgelopen seizoen stonden Messi en Courtois zes keer tegenover elkaar: twee keer in de competitie, twee keer in de Champions League en twee keer in de Supercopa.

In de competitie werd het 0-0 in Madrid en op de allerlaatste speeldag 1-1 in Camp Nou, doelpunten van Alexis Sanchez voor Barcelona en Diego Godin voor Atletico. Messi scoorde in dat titelduel op 17 mei wel de 2-1 maar zijn doelpunt werd afgekeurd. In de Champions League troffen beide teams elkaar in de kwartfinales. Het werd 1-1 en 0-1 voor Atletico, het Barcelonese doelpunt in de heenmatch werd gemaakt door de Braziliaan Neymar. In de Supercopa aan het begin van het seizoen werd het 1-1, met een doelpunt van David Villa voor Barcelona, en 0-0.

Ook in het laatste duel van het seizoen voordien (1-2 voor Barcelona) kreeg Messi de bal niet voorbij Courtois, het waren Alexis Sanchez en een own goal van Gabi die de bezoekers de overwinning opleverden.

Dat maakt dat het laatste doelpunt van Messi tegen Courtois reeds dateert van 16 december 2012, toen het in de Spaanse competitie 4-1 voor de Catalanen werd.

Bovendien verloren de Rode Duivels nog nooit een wedstrijd met Courtois onder de lat.

Hopelijk voor de Belgen breit Courtois morgen een vervolg aan die knappe reeksen. Afspraak om 18 uur Belgische tijd in het Estadio Nacional van Brasilia.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier