Louis van Gaal (Manchester United): ‘Fans mogen vertrouwen niet verliezen’

Louis van Gaal © Belga Image

Na de nederlaag van Manchester United tegen Milton Keynes Dons, vraagt trainer Louis van Gaal de supporters om hun vertrouwen in de club niet verliezen.

Trainer Louis van Gaal heeft de fans van Manchester United gevraagd vertrouwen te behouden in zijn aanpak. De Nederlandse succescoach zei dat na de afgang in de League Cup op dinsdagavond. Een team met voornamelijk reservespelers verloor met 4-0 van MK Dons, een club die uitkomt op het derde Engelse niveau. “Ik weet dat dit moeilijk is voor de supporters, maar ze moeten geloof houden in onze filosofie”, aldus Van Gaal op de website van Man United.

“We zijn een team aan het opbouwen en dat lukt niet in een maand, misschien zelfs niet in een jaar. Ik hoop dat ze het vertrouwen behouden, want het zijn fantastische fans die de club altijd steunen en ik wil ze dolgraag overwinningen geven.”

Grote fouten

Die blijven voorlopig uit. Na de slechte start in de Premier League met een één op zes tegen Sunderland en Swansea volgde de blamage in het bekerduel. “We maakten fouten op de verkeerde momenten. Grote fouten die leidden tot doelpunten. Als je zulke fouten maakt, geef je de wedstrijd weg.”

Van Gaal had voor een vrijwel compleet ander basisteam gekozen dan afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Sunderland (1-1). Alleen doelman David de Gea was weer van de partij. Onze landgenoten Marnick Vermijl, Adnan Januzaj en Andreas Pereira kregen speelminuten, topspelers als Robin van Persie en Wayne Rooney ontbraken in het keurkorps van de voormalige Nederlandse bondscoach.

“Daar heb ik geen spijt van. Het probleem is dat ik negen spelers met blessures heb en een jong team. Ik heb ze hun uiterste best zien doen, meer kun je niet verwachten.” (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier