Louis van Gaal stopt in 2017: ‘Mijn vrouw is heel boos’

Louis van Gaal © Belga Image

Louis van Gaal zegt dat hij hoogstwaarschijnlijk zijn contract bij Manchester United, dat midden 2017 afloopt, niet zal verlengen. De Nederlandse succescoach heeft dat immers beloofd aan zijn vrouw.

In een exclusief interview met de Britse omroep BBC sprak Louis van Gaal onder meer over zijn toekomst als manager. Op de vraag of een contractverlening bij Man U, waar hij sinds vorig seizoen aan het roer staat, tot de mogelijkheden behoort, antwoordde hij dat hij ‘van plan is’ om er over twee jaar mee te kappen.

‘Ik heb dat beloofd aan mijn vrouw. We hebben niet veel jaren samen meer, dat is de reden. Ik heb in mijn carrière als manager alles gedaan’.

Moet ik nog naar Qatar gaan om meer geld te verdienen? Ik denk het niet. Je moet ook van je leven en van je vrouw genieten

‘Van plan’, is er dan toch nog een optie? ‘Daar kan ik niet op antwoorden, mijn vrouw Truus is heel boos. Ik moet toegeven dat ik haar had beloofd dat ik zou stoppen op mijn 55e. Ik ben nog altijd bezig en word volgende week 64. Mijn enige wens was nog de Premier League. Nu ben ik hier, dus… Moet ik nog naar Qatar gaan om meer geld te verdienen? Ik denk het niet. Je moet ook van je leven en van je vrouw genieten’.

Successen

Van Gaal hoopt komend seizoen een Engelse titel aan zijn palmares toe te voegen. Eerder veroverde hij al titels met Ajax in Nederland, Barcelona in Spanje en Bayern München in Duitsland. In 1995 won hij de Champions League met Ajax. Met het Nederlandse elftal veroverde hij op het WK in Brazilië vorig jaar brons. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier