Louis van Gaal wil Rode Duivels nog coachen, volgens vertrouwensman

Louis van Gaal © Belga Image

Cees Wijburg, vriend en vertrouwensman van Louis van Gaal, gelooft niet dat de 64-jarige Nederlander met pensioen gaat na zijn ontslag bij Manchester United, zoals hij eerder had aangekondigd. Volgens Wijburg kan de Belgische Voetbalbond King Louis nog op andere gedachten brengen.

Louis Van Gaal, die deze week na twee seizoenen aan de deur werd gezet bij Manchester United, had eerder al aangekondigd dat hij met pensioen zou gaan na afloop van zijn contract in 2017. Nu hij echter dat contract niet kan uitdoen, is hij volgens Cees Wijburg hongerig naar meer. Uit een interview met de BBC vorig jaar bleek al dat King Louis niet bepaald stond te springen om een punt achter zijn trainerscarrière te zetten. ‘Ik ben van plan om te stoppen omdat ik dat aan mijn vrouw Truus heb beloofd’, luidde het toen.

Rode Duivels

‘Hij zal terugkomen’, zegt Wijburg in een gesprek met de podcast United We Stand. ‘Dat is mijn persoonlijke mening, dat is niet officieel’, benadrukt hij.

Volgens Wijburg kan de Belgische Voetbalbond (KBVB) de ex-trainer van onder andere Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Oranje nog op andere gedachten brengen. ‘Ik hoop dat hij de bondscoach van België wordt in de voorronde van de Wereldbeker (in 2018 in Rusland, nvdr.). Hij houdt van het Belgische elftal en ik kan u vertellen dat ik in 2007 (dat moet wellicht 2009 zijn, nvdr.) een meeting heb geregeld met de Belgische voetbalbond omdat hij bondscoach wilde worden. De dag nadien klopte Bayern München aan en hij koos daarvoor. Maar hij staat versteld van de kwaliteit van de Belgische ploeg.’ (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier