Louis van Gaal wordt na WK nieuwe manager Manchester United

© Belga

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal wordt na het WK voetbal in Brazilië de nieuwe Manchester United-manager. Hij volgt er de ontslagen David Moyes.

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal wordt na het WK voetbal in Brazilië de nieuwe Manchester United-manager. Hij volgt er de ontslagen David Moyes. De huidige ad interimmanager Ryan Giggs wordt assistent-manager.

Na het ontslag van David Moyes eind april nam Ryan Giggs het voor onbepaalde tijd van de Schot over. De officiële website van Manchester United bevestigt nu de geruchten dat Louis van Gaal definitief het roer overneemt. Na het WK-voetbal in Brazilië trekt de huidige bondscoach van het Nederlandse nationale elftal naar United. Hij heeft een contract getekend van drie jaar.

Louis van Gaal was de grote favoriet om David Moyes te vervangen, die werd ontslagen omwille van sterk tegenvallende resultaten het afgelopen seizoen. Van Gaal heeft op 20 jaar tijd al tal van nationale en internationale titels veroverd met verschillende clubs waaronder Ajax en Bayern München.

Ryan Giggs was tot nu toe de ad interimmanager en boekte goede resultaten met de club. Hij wordt daarom aangesteld tot assistent-manager. Manchester United deed het het afgelopen seizoen slechter dan ooit en eindigde op de zevende plaats in de Premier League waarmee het in 2015 geen Champions League speelt.

Ed Woodward, vicevoorzitter van de club heeft alvast erg veel vertrouwen in Van Gaal. ‘We zijn met Louis van Gaal zeker van de diensten van een van de beste managers in het huidige voetbalcircuit. Hij heeft al enorm veel dingen bereikt binnen zijn carrière en op Old Trafford kan hij nieuwe hoofdstukken schrijven binnen de geschiedenis van Manchester United’, klinkt het. (KVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier