Lucas Biglia verhuist van Anderlecht naar Lazio

© AFP

Voorzitter Claudio Lotito bevestigt de komst van de Argentijnse international voor 5,5 miljoen euro.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde website van de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport bereikte Lazio met Anderlecht een akkoord over de transfer van de Argentijnse controlerende middenvelder Lucas Biglia. Voor de 27-jarige international komt daarmee een einde aan een periode van afwachten, want al langer was er sprake van een overstap naar Rome.

Biglia heeft daarmee dus zijn toptransfer beet, waar hij al langer op aasde. Momenteel geniet de Zuid-Amerikaan bijna van vakantie, nadat hij met de selectie van bondscoach Alejandro Sabella nog de WK-kwalificatiewedstrijden afwerkte tegen Colombia (7 juni) en Ecuador (11 juni). Alleen een oefeninterland tegen Guatemala (op 14 juni) volgt nog.

Bij Anderlecht konden of wilden ze de transfer nog niet bevestigen. Biglia kwam in de zomer van 2006 als groot talent naar Brussel afgezakt, want hij was aanvoerder van de Argentijnse belofteploeg met daarbij ook Barcelonavedette Lionel Messi. In totaal geraakte de aanvoerder aan 12 goals in 221 competitieduels voor Anderlecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier