Luis Enrique wordt de nieuwe bondscoach van Spanje

Luis Enrique © BELGAIMAGE

Luis Enrique is de nieuwe coach van het Spaanse nationale elftal. De voormalige trainer van FC Barcelona is de opvolger van Fernando Hierro.

Dat maakte de Spaanse voetbalbond maandag bekend. Luis Enrique, 48, zat zonder ploeg sinds zijn vertrek bij FC Barcelona in juni 2017.

WK-interim

Fernando Hierro werd twee dagen voor het WK bondscoach ad interim na het ontslag van Julen Lopetegui, van wie het contract werd stopgezet toen bleek dat hij bij Real Madrid had getekend. Hierro loodste La Roja op het WK door de groepsfase maar in de achtste finales bleek gastland Rusland (na strafschoppen) verrassend te sterk.

Zondag besliste Hierro ook zijn functie als sportief directeur van de Spaanse federatie neer te leggen.

Barça

Luis Enrique was bij Barcelona drie jaar trainer en won onder meer de Champions League (2015), twee keer La Liga en drie keer de Copa del Rey. De voormalige international, die voor Barça en Real uitkwam, begon zijn trainerscarrière in 2008 bij het B-elftal van Barcelona. In 2011 stapte Enrique over naar AS Roma, waar hij een seizoen bleef. Daarna zat hij een seizoen op de bank bij Celta (2013-2014), alvorens in de zomer van 2014 coach te worden van Messi en co.