Luis Suárez: ‘Tijd dat ik mezelf onder controle krijg’

© IMAGEGLOBE

De Uruguayaanse spits van Liverpool scoorde afgelopen seizoen 23 keer in de Premier League, maar heeft vooral spijt van zijn beet in de arm van Branislav Ivanovic.

In april beet Suárez tegenstander Branislav Ivanovic in de arm. In 2010 ging hij ook Otman Bakkal tijdens Ajax-PSV al met de tanden te lijf.

“Ik hoop dat de mensen me niet daarom herinneren en dat ze me niet om die reden aanvallen als persoon”, reageert Luis Suárez.

“Ik krijg liever kritiek op mijn spel dan dat het altijd daarover gaat. Er is veel over gezegd, maar ik vraag nu een beetje respect want mijn familie lijdt onder bepaalde dingen die ze nu horen.”

Waarom slaan de stoppen soms bij hem door? De Uruguayaan ontwijkt de vraag niet: “Het zijn momenten van onmacht en het wordt tijd dat ik die onder controle krijg. Al van toen ik klein was, beleefde ik het voetbal op een bijzondere manier. Ik weet dat dat me parten kan spelen.”

“Soms protesteer ik ook te veel bij de scheidsrechter en moet ik beseffen dat ik beter eerst wat kalmeer.”

Real Madrid

Onlangs verklaarde de gegeerde spits dat hij voetballen in Engeland beu is en dat hij geen neen zou zeggen tegen een aanbod van Real Madrid. Een open sollicitatie.

Suárez: “Elke speler wil het maximum uit zijn carrière halen. En als je aan een kind van acht vraagt waar hij wil voetballen, zal hij antwoorden: ‘Real Madrid of Barcelona.’ Iedereen wil daar graag spelen.”

De clausule in zijn contract bij Liverpool stipuleert wel een afkoopsom van 46 miljoen euro. “Laat me eerst en vooral duidelijk zijn: mijn contract bij Liverpool is nog niet afgelopen. Nu, stel dat iemand me wil kopen, dan zal Liverpool luisteren naar het bod.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier