Luis Suarez verontschuldigt zich voor gedrag (video)

© Belga

Luis Suarez weigert de uitgestoken hand van Patrice Evra te schudden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De 25-jarige Liverpoolspits weigerde Patrice Evra de hand te schudden omwille van een aanvaring met de Manchester-kapitein eerder dit seizoen. Vandaag biedt hij zijn excuses aan op de clubwebsite.

Racisme

Tijdens de competitiewedstrijd tegen Man Utd. in oktober 2011 riep de Liverpool-spits zeven keer het Spaanse woord ‘negro’ naar de 30-jarige verdediger. Evra stapte naar de FA en die veroordeelde hem tot acht wedstrijden schorsing en een boete van 40.000 pond. Dit incident lijkt de voormalige Ajax-spits nog niet verteerd te hebben. Liverpool-voorzitter Ian Ayre reageerde op clubwebsite: “Hij zei ons op voorhand dat hij het zou doen (hem de hand zou schudden, red.) maar besloot daarna om dit niet te doen. Het was fout om ons te misleiden en het was fout om de hand niet te schudden. Hij stelt niet alleen zichzelf teleur maar ook de trainer Kenny Dalglish, zijn ploegmaats en de club.”

Reactie Suarez “Ik heb met de trainer gesproken en ik besef dat ik fout zat. Ik heb de club teleurgesteld en de waarden waar het voor staat. Ik besef dat ik fout zat en ik verontschuldig mij voor mijn handelingen. Ik wil dit nu achter mij laten en mij concentreren op het voetbal.” aldus de mededeling op de Liverpool-website. (SB)

Patrice Evra dient Luis Suarez van antwoord na de overwinning in Old Trafford.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier