Luiz: ‘Dit wordt het mooiste en beste WK van de laatste decennia’

© IMAGEGLOBE

Binnen minder dan een half jaar start in Brazilië het WK voetbal. Sport/Voetbalmagazine blikt alvast even vooruit met Braziliaans international en Chelseaverdediger David Luiz.

Wat kunnen we verwachten van het WK?

David Luiz: “Veel. Er is geen enkel gerenommeerd land dat ontbreekt. Het wordt het mooiste en het beste WK van de laatste decennia. Het gaat ook een historische gebeurtenis worden voor de supporters. Buitenlandse fans zullen niet weten wat ze meemaken. De Brazilianen zullen hen hartelijk ontvangen, nieuwe vrienden van ze worden en samen feest met ze vieren. Ik ben heel trots en blij dat mijn land na 64 jaar weer gastheer mag zijn van het WK.”

Hoe groot is het thuisvoordeel voor jullie?

Luiz: “Wij zijn het gewend de ene keer bij 45 graden te spelen en de andere keer bij 15. Ik kan me voorstellen dat dit moeilijk is voor landen die daaraan niet gewend zijn. Vooral het reizen van de ene naar de andere kant van het land kan voor landen zwaar worden. Wij lopen niet weg voor de favorietenrol. We beginnen met maar één doel: we gaan voor die zesde ster op ons shirt.”

(DVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier