Luka Modric ruilt Tottenham voor Real Madrid

© AFP

Clubs ronden overgang van Kroatische international af.

Luka Modric (26) heeft in de Spaanse hoofdstad met succes de medische tests afgelegd en een contract voor vijf jaar getekend. Met de transfer is een bedrag van circa 38 miljoen euro gemoeid.

Modric werd al lang het hof gemaakt door Real Madrid, en kwam dit seizoen niet meer in actie bij Tottenham om zijn transferwensen kracht bij te zetten. In de zomer van 2008 ruilde de spelmaker Dinamo Zagreb voor de Londense club, die zo’n 21 miljoen euro voor hem neertelde. In vier seizoenen speelde hij er 160 wedstrijden en was er goed voor 17 goals.

“Luka was een fantastische speler voor ons, en hoewel we hem niet wilden laten vertrekken, zijn we toch blij dat het Real Madrid is geworden”, zei Tottenhamvoorzitter Daniel Levy.

Tottenham en Real Madrid bereikten meteen ook een samenwerkingsakkoord. “De goede relatie tussen de twee clubs resulteert in deze succesvolle transfer, en ook in de basis van een samenwerking op langere termijn”, reageert Realvoorzitter Florentino Perez. “We zijn verheugd dat we Luka kunnen verwelkomen en kijken ernaar uit om de komende jaren nauw samen te werken met Tottenham.”

Modric wordt op 11 september in Brussel verwacht, waar Kroatië het op de tweede speeldag van de WK-kwalificatiecampagne in groep A opneemt tegen de Rode Duivels. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier