Luka Modric trapt Kroatië voorbij Turkije

Kroatië heeft Turkije verslagen met 0-1, in de eerste EK-wedstrijd in groep D in het Parc des Princes in de Franse hoofdstad Parijs. Real Madrid-middenvelder Luka Modric trapte kort voor de rust een volley knap tegen de netten.

Turkije-Kroatië was een van de risicomatchen op het EK in Frankrijk. Meer dan 1.500 politieagenten moesten instaan voor een goede gang van zaken.

Beide ploegen gingen fel van start. In de beginfase van de eerste helft vielen heel wat overtredingen aan beide zijden te noteren. Dat resulteerde in een gele kaart voor de Turk Tosun, voor een elleboog op Corluka. De Kroaat speelde de wedstrijd uit met een verband rond het hoofd. Kroatië probeerde een paar keer op voorsprong te komen, maar Badelj en Mandzukic konden de Turkse goalie niet verrassen. Tufan kopte de beste Turkse kans dan weer in handen van Subasic.

Vier minuten voor rust was het dan toch raak. Modric nam een afvallende bal op de slof en trapte de 0-1 knap tegen de netten. Opvallend: een Kroatische supporter kon de grasmat oplopen en het doelpunt met de Kroatische spelers vieren.

Na de rust creërden de Kroaten de meeste kansen. Kapitein Srna krulde een vrije trap op de lat en miste niet veel later een grote kans. Ook Brozovic en Peresic konden meermaals niet scoren.

De Turkse coach Fatih Terim gooide nog de jonge Emre Mor in de strijd, maar doelpunten bleven uit. In het Stadium de Toulouse, in Toulouse, spelen maandag om 15 uur regerend Europees kampioen Spanje en Tsjechië de andere wedstrijd van de eerste speeldag in groep D. (Belga/BO)