Lukaku en Hazard bezorgen Belgen 0-2 overwinning in Zweden

© AFP

De Rode Duivels hebben in hun oefeninterland in Stockholm een 0-2 overwinning behaald tegen Zweden. Romelu Lukaku (34.) voor de pauze en Eden Hazard (78.) erna waren de doelpuntenmakers.

De Belgen namen een matige start, maar stonden op het kwartier wel ei zo na op voorsprong. Kevin De Bruyne kreeg de bal op de rand van de zestien en schilderde hem pal op de kruising. Acht minuten later was het opnieuw bijna raak, toen Kompany een hoekschop over de Zweedse kooi devieerde.

Iets voorbij het halfuur was de 0-1 dan toch een feit. Witsel bediende na Zweeds balverlies diepe spits Lukaku en die plaatste het leer van buiten de zestien enig mooi in de verste hoek. Vrijwel meteen daarna kopte Van Buyten van dichtbij pal op Isaksson en aan de overzijde kwam Toivonen net te kort om in doel te verlengen.
Na de pauze controleerden de Belgen de partij, al werd Zweden gaandeweg wel sterker en scheerde een schot van Durmaz de deklat. De Duivels reageerden en twaalf minuten voor affluiten pakte Hazard uit met een mooie dribbel. Na een subtiele kaats met De Bruyne kwam de Chelsea-speler in schietpositie en hij faalde niet: 0-2 en boeken toe.

De oefenpot tegen Zweden was de voorlaatste voor de Duivels voor hun afreis naar Brazilië. Op zaterdag 7 juni ontvangen ze in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion nog het Tunesië van Georges Leekens. Drie dagen later reizen de Belgen af naar Mogi das Cruzes. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier