Lukaku imponeert op Amerikaanse webradio

© Belga

Het programma ‘Beyond the pitch’ belt vanuit Los Angeles een kwartier lang met de topspits van Anderlecht. Beluister het volledige interview.

Het programma ‘Beyond the pitch’ belt vanuit Los Angeles een kwartier lang met de topspits van Anderlecht.

Met typisch Amerikaanse bombarie kondigen de programmamakers Romelu Lukaku aan als “een fenomeen”, “mogelijk de meest gegeerde voetballer van dit moment” en “bijna een kloon van Didier Drogba”.

Na enkele vragen over Anderlecht snijden de goed geïnformeerde interviewers het transferthema aan. “Als je altijd voetbalt met spelers die niet beter zijn dan jij,” aldus Lukaku, “verlies je op den duur de focus. In een groot team wordt elke dag voor mij een uitdaging, in zo’n situatie zou ik graag belanden.”

Als hem gevraagd wordt welke competitie hij het beste bij zijn stijl vindt passen, moet Lukaku niet nadenken. “Ik wil naar Engeland. Bij teams als Chelsea of Manchester United zie je allemaal leiders, spelers die echt willen winnen, vechters. Ik ben ook zo. Als ik verlies, ben ik niet om aan te spreken. Als jong kind weet ik dat ik bij een topteam niet direct zal spelen, maar ook als ik maar vijf of tien minuten krijg, zal ik altijd proberen om iets te tonen en om het team te helpen.”

Tussendoor vertelt Lukaku wie zijn idolen waren toen hij nog jonger was. “Toen ik pas over tactiek begon te leren, keek ik op naar Drogba, tijdens zijn eerste jaar bij Chelsea. Je kon hem echt niet van de bal zetten; hij gebruikte zijn kracht, snelheid en techniek. Voor mij was dat toen de meest complete aanvaller. Ik wil dat mijn idolen heel professioneel zijn, zowel op als naast het veld. Dat is waarom ik ook opkijk naar Cristiano Ronaldo.” (KDR)

Beluister het volledige interview.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier