Lukaku: ‘Mourinho giet de funderingen voor een onklopbare machine’

© IMAGEGLOBE

Sport/Voetbalmagazine zocht Romelu Lukaku op in Engeland. De spits is hot in Everton, maar wil nog beter worden. ‘Binnen twee jaar wil ik een van de beste spitsen ter wereld zijn’, zegt hij. Nog enkele andere rake uitspraken…

Romelu Lukaku over…

…zijn seizoen tot dusver:

“Ik ben tevreden. Vorig seizoen stond mijn teller op dit moment nog maar op vier doelpunten in de Premier League. Omdat ik minder speelde. Nu zit ik al aan het dubbele. Ik ben dus aan het bevestigen en heb nog een half seizoen om beter te doen dan het vorige. Op mijn 21e wil ik beschouwd worden als een topspits, dat heb ik altijd gezegd. Ik ben op de goede weg.”

… over José Mourinho:

“Toch iets speciaals. Hij is bezig om bij Chelsea de funderingen te gieten van een onklopbare machine. Hij wilde me houden en vroeg waarom ik wou vertrekken. In bepaalde artikels zijn mijn woorden verdraaid, maar de waarheid is dat Mourinho aanvaard heeft om me te laten gaan omdat hij mijn discours begreep. En dat waardeer ik aan hem.”

… de vergelijking met Christian Benteke:

“Men verwacht ook van mij dat ik een targetspits ben, maar ik ben helemaal geen targetspits! Ik ben een doelpuntenmaker. De goal is het enige wat mij interesseert. Ik kijk niet naar wat er achter mij gebeurt. Ik zoek altijd het doel op. Aangezien ik het gestel heb van een targetman, verwacht iedereen dat ik me zo gedraag. Maar ik ben dat dus niet. Als ik zo zou spelen, zou ik tachtig procent van mijn mogelijkheden verliezen. Ik moet het hebben van mijn snelheid en van de diepte opzoeken. Als targetman kan ik de tegenstander geen pijn doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier