Lukaku scoorde op zijn 21e meer dan Rooney, Messi en Ronaldo (in de competitie)

Romelu Lukaku © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Zo goed als een Zlatan, Messi of Ronaldo zal Romelu Lukaku misschien nooit worden. Opvallend is wel dat de Rode Duivel op zijn 21e al meer competitiegoals heeft gemaakt dan de wereldsterren van PSG, FC Barcelona en Real Madrid op diezelfde leeftijd.

Of Romelu Lukaku de 35 miljoen die Everton voor hem betaalt aan Chelsea, waard is, daarover is het laatste woord wellicht nog niet gezegd.

Evertoncoach Roberto Martinez vindt het recordbedrag voor de club uit Liverpool alvast gerechtvaardigd: ‘Misschien durft hij zelf de ambitie zelf niet uit te spreken, maar Lukaku kan één van de beste spitsen ter wereld worden’, zei de Spanjaard bij de voorstelling van Lukaku.

Ook daarover zijn de meningen sterk verdeeld.

Feit is wel dat de struise aanvaller op zijn 21e al 65 competitiedoelpunten op de teller heeft staan. Opmerkelijke statistieken waarmee hij vedetten als Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic, Luis Suarez en zelfs Lionel Messi en Cristiano Ronaldo achter zich laat.

Nagenoeg de helft van die 65 doelpunten maakte Lukaku voor Anderlecht in de Jupiler Pro League (33), de andere helft in de Premier League, 17 voor West Bromwich Albion en 15 voor Everton. Die laatste twee clubs huurden Lukaku de voorbije twee seizoenen van Chelsea.

Ter vergelijking: Rooney had op zijn 21e reeds voor Everton en Manchester United gespeeld, Zlatan voor Malmö (Zweden) en Ajax, Suarez voor Nacional (Uruguay), Groningen en Ajax, Messi voor FC Barcelona en Cristiano Ronaldo voor Sporting Lissabon en Manchester United.

Toegegeven: sommige van deze clubs zijn van een hoger niveau dan Anderlecht, West Brom of Everton.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier