Maarten Martens mag lucratieve transfer vergeten

© IMAGEGLOBE

AZ-middenvelder werd opnieuw geopereerd aan de enkel.

De grote blessurelast van de Belg Maarten Martens verplicht hem om bij AZ zijn contract uit te doen tot juni 2014. Sinds september is de middenvelder out met een zware knieblessure. Afgelopen dinsdag werd de Rode Duivel geopereerd aan de rechterenkel, nadat complicaties optraden tijdens zijn revalidatie.

Martens droomde geruime tijd van een toptransfer, maar daar lijkt nu niets meer van in huis te komen. De 28-jarige spelverdeler wilde de operatie liever niet uitstellen. “Daardoor hoop ik topfit het volgende seizoen te kunnen aanvatten. De extra revalidatietijd die ik nu krijg, betekent nog meer tijd om aan te sterken”, klonk het vorige week nog strijdvaardig in Voetbal International.

De Oost-Vlaming speelde dit seizoen slechts vier wedstrijden en scoorde daarbij eenmaal voor de club uit Alkmaar, tot Martens in de wedstrijd tegen RKC uitviel, de ploeg waarvoor hij twee seizoenen speelde op huurbasis. Het is niet de eerste keer dat Martens een zware blessure oploopt. Twee jaar geleden kreeg de technische vaardige middenvelder van Gill Swerts een harde tackle te verduren, die hem een half jaar buiten strijd hield. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier