Madrid loopt storm voor Eden Hazard

Eden Hazard. © Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Real Madrid verwacht straks een vol stadion voor de presentatie van onze landgenoot. Breekt hij het record van CR7?

Het Witte Huis pakt graag uit met de voorstelling van zijn galácticos, maar voor de laatste échte vedette die voet zette op Madrileens grondgebied, moeten we al terug naar 2014. Toen werd James Rodríguez aan zo’n 45.000 toeschouwers in het Bernabéustadion voorgesteld.

Een recordopkomst is dat niet. Dat staat op naam van – uiteraard – Cristiano Ronaldo. De Portugees werd exact tien jaar geleden gepresenteerd aan 70.000 uitzinnige fans van de Koninklijke.

Secretariaat overstelpt

Bij Real Madrid denken ze dat er voor Hazard nóg meer volk gaat opdagen. Er kwam namelijk een ongezien aantal telefoontjes en mails binnen op het secretariaat van de Koninklijke met de vraag wanneer onze landgenoot voor het eerst in het hagelwitte shirt zou verschijnen.

Daarom werd het uur van de presentatie ook om 19 uur donderdagavond gezet, zodat mensen niet verhinderd zijn door hun werk. Het wordt dus afwachten of Hazard het record van Cristiano zal breken.

Het Spaanse voetbalblad Marca gaf alvast de top vijf van grootste opkomsten: (1) Cristiano Ronaldo, 70.000 toeschouwers; (2) Ricardo Kaká, 50.000; (3) James Rodríguez, 45.000; (4) Karim Benzema en Gareth Bale, allebei met 30.000 fans.

Recent fenomeen

Dat sterspelers zoveel volk lokken, is een nog vrij recent fenomeen. De galácticos van het vorige decennium – genre Zinédine Zidane, David Beckham, Luis Figo, Ronaldo,… – moesten zich tevreden stellen met een paar honderd geïnteresseerden.

De afgelopen jaren bereidde Real Madrid de ceremonie meer en meer voor. Voor Cristiano en Kaká werd zelfs een speciaal podium op het veld opgesteld. De vraag is of dat ook voor Hazard, de duurste speler uit de geschiedenis van Real Madrid, zal gebeuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier