Maken Inter en Bayern hun achterstand goed?

© Reuters

In de terugronde van de achtste finales van de Champions League ontvangt Inter Milan Olympique Marseille en Bayern München FC Basel.

Geen titel of prijs voor Nerazzurri

Inter Milan beleeft erg moeilijke tijden. Het ziet er naar uit dat de ‘Nerazzurri’ voor het eerst in acht jaar geen enkele prijs noch de titel zullen binnenhalen. Enkel een goed resultaat in de Champions League lijkt de toekomst van Intertrainer Claudio Ranieri te verzekeren. In de heenwedstrijd in Marseille ging een zwak Inter, dat al 18 keer de Italiaanse titel won, met 1-0 ten onder tegen een goed georganiseerde Olympique Marseille (OM).

Inter Milan – Olympique Marseille

Met hun eerste overwinning, 2-0 tegen Chievo, in de laatste acht duels lijkt er beterschap te komen. “Dat resultaat vernieuwt ons geloof en motiveert ons voor de terugwedstrijd tegen OM,” zegt middenvelder Dejan Stankovic. De terugkeer van Loïc Rémy naar OM verandert volgens hem niets. “Misschien verandert er iets voor hen maar wij moeten ons concentreren op ons eigen spel. Het resultaat omkeren zonder OM te veel ruimte te laten, want daar zullen ze ons straffen op de counter,” zegt de 33-jarige Serviër op de UEFA-website.

Bayern München – FC Bazel

De nummer twee in de Bundesliga ontvangt de Zwitserse kampioenen, FC Basel, na een 1-0 nederlaag tegen een uitstekend georganiseerde verdediging in de heenwedstrijd. De ploeg van Jupp Heynckes begon goed aan de wedstrijd in Basel maar speelde met te veel zelfvertrouwen waardoor het verloor. Hopelijk hebben ze niet te veel zelfvertrouwen uit de 7-1 thuiszege tegen Hoffenheim gehaald, om niet dezelfde fout te maken.

Finale in München

“Het is een zeer belangrijke wedstrijd,” benadrukte de Duitse voorzitter Ulli Hoeness op de clubwebsite. “Als we uitgeschakeld worden tegen Basel, zal het moeilijk worden om het seizoen nog te redden.” De drang om door te stoten naar de finale is groot. “We weten allen dat de finale in München gespeeld wordt en deze bereiken is de uitdaging die voor ons ligt. We moeten 100 procent geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen en hopelijk volgt de rest dan vanzelf,” zei de terugkerende Bastian Schweinsteiger aan de UEFA. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier