Malaga-talent Isco verkozen tot Golden Boy 2012

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Rode Duivel Thibaut Courtois werd derde in het referendum.

De Spanjaard Isco (20) van Malaga is door het Italiaanse magazine Tuttosport uitgeroepen tot Golden Boy 2012, een prijs voor de beste voetballer jonger dan 21 jaar in Europa. Rode Duivel Thibaut Courtois werd derde in het referendum.

De Golden Boy wordt gekozen door 30 journalisten uit 20 landen. Isco, een aanvallende middenvelder die alle Spaanse jeugdreeksen doorliep en momenteel furore maakt bij Malaga, haalde het met 137 stemmen voor AC Milan-revelatie Stephan El-Shaarawy.

De Italiaanse aanvaller van Egyptische afkomst houdt dit seizoen AC Milan ongeveer op zijn eentje recht en dat leverde de topschutter in de Serie A 125 stemmen op.

Courtois, zowel bij de Rode Duivels als bij Atlético Madrid aan een uitstekend seizoen bezig, kreeg 116 punten. Met de Colchoneros speelde Courtois zich in de kijker door de Europa League en de Europese Supercup te winnen.

Tiende keer

Tuttosport reikt de Golden Boy sinds 2003 uit. Vorig jaar ging de prijs naar de Duitser Mario Götze, die Dortmund aan titel en beker hielp.

De erelijst:

2012: Isco (Málaga)

2011: Mario Götze (Borussia Dortmund)

2010: Mario Balotelli (Manchester City)

2009: Alexandre Pato (AC Milan)

2008: Anderson (Manchester United)

2007: Sergio Agüero (Atlético Madrid)

2006: Cesc Fábregas (Arsenal)

2005: Lionel Messi (Barcelona)

2004: Wayne Rooney (Manchester United)

2003: Rafael Van der Vaart (Ajax)

Isco:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier