Malki (ex-Beerschot) verbreekt record Johan Cruijff

© IMAGEGLOBE

Roda JC-spits Sanharib Malki is de eerste speler ooit in de Nederlandse Eredivisie die in één seizoen drie keer scoorde in de openingsminuut.

Roda JC-spits Sanharib Malki is de eerste speler ooit in de Nederlandse Eredivisie die in één seizoen drie keer scoorde in de openingsminuut. Tegen AZ (2-2) maakte de Syriër al voor de derde keer in één maand een doelpunt in de eerste minuut. Ditmaal was het na 35 seconden prijs in het Parkstad Limburg Stadion.

Lange bal naar voren

Op 20 januari begon Malki met zijn knappe reeks door na dertien seconden te scoren tegen NEC (2-0). De volgende thuiswedstrijd op 2 februari tegen Heracles had Malki 26 seconden nodig (3-3).

De aanvaller verbreekt het record van vijf spelers, waaronder voetballegende Johan Cruijff , die ooit twee keer in één seizoen in de eerste minuut scoorde. Zijn geheim? “De coach vraagt altijd dat we na de aftrap meteen een lange bal naar voren geven”, vertelde Malki in een gesprek met Eredivisie Live.

Clubrecord

De Syrische spits kwam in België onder meer in actie bij Union Sint-Gillis, Roeselare, Beerschot en Lokeren. Sinds vorig seizoen speelt hij bij Roda en daar is de ’tank van Damascus’ een vlot scorende aanvaller geworden. Vorig seizoen schreef hij 25 doelpunten op zijn naam, het meeste aantal doelpunten ooit gemaakt door een Roda-speler in één seizoen.

Ondanks de doeltreffendheid van Malki gaat het niet zo goed met zijn ploeg. De club uit Kerkrade staat met een zestiende plaats in de degradatiezone. (SC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier