Malki: ‘Infrastructuur in Kasimpasa is van niveau Man City’

© IMAGEGLOBE

Turkije lijkt het nieuwe beloofde land voor voetballers uit de Lage Landen. Ook Sanharib Malki (ex-Lokeren en ex-Beerschot) zette nu zijn handtekening bij Kasimpasa.

De Syrische spits Sanharib Malki (29), die in België bij Germinal Beerschot en Lokeren speelde, is van Roda JC naar Kasimpasa verhuisd, de Turkse club waar ook Ryan Donk en Ryan Babel tekenden. Lang moest hij over die transfer niet nadenken.

“Nadat ik met Roda play-offs had gespeeld, ben ik met mijn vader naar Istanbul gereisd. Daar was ik direct onder de indruk”, verklaart hij in Voetbal International. De aanvaller, die in twee seizoenen in Nederland 42 competitiegoals maakte, tekende daarop een contract voor drie jaar.

Kasimpasa heeft met Mubariz Gurbanoglu, een zakenman uit Azerbeidzjan, een van de rijkste mensen ter wereld in zijn bestuur. Dat maakt natuurlijk veel mogelijk, aldus Malki.

“Hij wil iets voor de lange termijn neerzetten. Twee seizoenen geleden speelde Kasimpasa nog in tweede klasse, vorig jaar werd de club zesde in de Süper Lig. Het doel is om een vaste waarde in de top drie te worden en elk jaar Europees voetbal te spelen. Als je de faciliteiten ziet, geloof je dat meteen. Alles is nieuw, het trainingscomplex is geweldig. Ik heb de mooiste trainingsvelden gezien. En ook een vijfsterrenhotel, speciaal voor de spelers. Het is niveau Manchester City! Echt waar, ik wist niet wat ik zag.”

Het loon is dan ook navenant. “Ik ga goed verdienen bij Kasimpasa, maar het hele plaatje klopt. Sportief is dit voor mij ook een mooie stap vooruit.”

Trainer van Kasimpasa is de Georgiër Shota Arveladze, de ex-spits van Ajax en AZ. Een basisplaats heeft hij Malki alvast niet beloofd. “Bij zo’n club is de concurrentie groot. Ik ga er wel alles aan doen om eerste spits te worden en om prijzen te pakken.” (GJJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier