Man City ongenaakbaar op eigen veld

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Manchester City is dit seizoen een pletwals in het eigen Etihad Stadion. Opmerkelijk daarbij: vooral de topclubs moeten er aan geloven. Ook Liverpool in de topper op Boxing Day?

Een greep uit de uitslagen die Man City dit seizoen al liet optekenen op eigen veld: Manchester United kreeg 4-1 voor de broek, Tottenham en Arsenal mochten respectievelijk met 6-0 en 6-3 terug naar Londen. Tel daarbij nog een 7-0 tegen Norwich en een 4-0 tegen Newcastle en dan hoeft het geen betoog dat veel clubs dit seizoen met een bang hartje naar Manchester afzakken. Acht wedstrijden, acht zeges, 35 goals gescoord, amper 5 tegen. Interessant wordt het om te zien of ook Liverpool -ploeg in vorm- op tweede Kerstdag voor de bijl gaat in het Etihad Stadium.

Onder Roberto Mancini bouwden the Citizens al een aardige thuisreputatie op, maar dan vooral gebaseerd op defensieve onverzettelijkheid. Enkel in het seizoen 2011/2012 kon de ploeg een gelijkaardige doelpuntenproductie voorleggen: 55 goals in 19 thuiswedstrijden… het leverde hen toen de eerste landstitel in 44 jaar op.

Met Manuel Pellegrini koos het City-bestuur afgelopen zomer voor een offensievere speelstijl, de ex-trainer van Real Madrid en Villarreal lost die verwachtingen ruimschoots in. In de competitie ligt Man City netjes op titelkoers en dat met zicht op een verbetering van het doelpuntenrecord van Chelsea -in het seizoen 2009/2010 scoorden zij 103 goals in competitieverband. Niet eens halfweg de competitie zit Man City aan 47 goals, en is daarmee momenteel veruit de productiefste ploeg in de Premier League. Opnieuw voldoende voor een titel?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier