Man U wil contract Januzaj openbreken

© IMAGEGLOBE

Adnan Januzaj, de 18-jarige Belgische middenvelder van Manchester United, kan rekenen op interesse van Europese topploegen. Manager David Moyes wil hem snel een nieuw contract laten tekenen.

Volgende zomer loopt de huidige verbintenis van de 18-jarige Belg (met Albanees-Kosovaarse roots) immers af. De onderhandelingen over een nieuw contract werden enkele maanden geleden ‘on hold’ gezet na het vertrek van ex-manager Sir Alex Ferguson als manager van de Engelse landskampioen. Maar diens opvolger David Moyes is ook een grote fan van de jonge flankspeler. Afgelopen weekend gaf hij Januzaj voor het eerst een basisplek. Onze landgenoot bedankte voor het vertrouwen met en scoorde tegen Sunderland de twee goals voor United: een knappe plaatsbal met rechts en een beheerste volley met zijn zuivere linker.

Het Pogba-scenario

Er zou ondertussen concrete interesse zijn voor Januzaj van andere topclubs als Manchester City, Bayern München en Real Madrid. Ook Juventus is geïnteresseerd, maar United wil een ‘Pogba-scenario’ vermijden. Vorige zomer vertrok de toen 19-jarige Franse middenvelder gratis naar de Italiaanse grootmacht nadat er met hem geen nieuwe contractovereenkomst was gesloten. Dirk De Vriese, manager van Januzaj, bevestigt dat er inderdaad interesse is. “Maar we zijn nu opnieuw aan het onderhandelen met United”, voegde hij daar meteen aan toe.

Januzaj was een van de weinige lichtpunten bij Manchester United de laatste weken. Aangezien hij het vertrouwen krijgt van Moyes zou een verlengd verblijf een logische keuze kunnen zijn. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier