Man United en Real Sociedad hebben akkoord over Adnan Januzaj

© Belga

De Britse omroep BBC meldt dat de Engelse en de Spaanse club het eens zijn over de transfer naar Real Sociedad. De Belg met Kosovaarse roots zou elf miljoen euro kosten.

Adnan Januzaj trok op 16-jarige leeftijd van Anderlecht naar Manchester United. Hij heeft nog een contract tot 2018 bij de Mancunians, maar volgens de BBC is hij nu op weg naar het Spaanse Real Sociedad. Afgelopen seizoen werd de vleugelspeler nog uitgeleend aan Sunderland. Hij speelde er 29 wedstrijden en scoorde tweemaal, maar hij kon de club niet behoeden voor degradatie.

José Mourinho, de huidige manager van Man United, nam Januzaj niet mee op Amerikaanse tour. De Belg wist dus wat hem te doen stond: en andere club zoeken. Real Sociedad, vorig jaar zesde in La Liga, biedt nu een oplossing.

Januzaj heeft vroeger lang getwijfeld voor welke nationale ploeg hij zou uitkomen, maar in 2014 kon toenmalig Belgisch bondscoach Marc Wilmots hem overtuigen om voor de Rode Duivels te kiezen. Wilmots nam de speler in 2014 mee naar het WK van Brazilië, maar na het toernooi verdween hij uit beeld bij de nationale ploeg. Bij Sociedad hoopt hij zich in de kijker te spelen van huidig bondscoach Roberto Martínez.