Man van de Match Gonzalo Higuain: ‘Nog twee wedstrijden om droom in vervulling te laten gaan’

Gonzalo Higuain © BELGAIMAGE

‘Ik ben heel blij dat we naar de volgende ronde doorstoten, dat was al in tijden niet meer gebeurd.’ Dat verklaarde Man van de Match Gonzalo Higuain, die met zijn treffer de Belgen uit het toernooi kegelde.

‘Ik ben heel blij dat we naar de volgende ronde doorstoten, dat was al in tijden niet meer gebeurd.’ Dat verklaarde Man van de Match Gonzalo Higuain, die met zijn treffer in de achtste minuut de kwartfinale op het WK tussen Argentinië en de Rode Duivels besliste en de Belgen uit het toernooi kegelde.

De Albicelestes hadden het nochtans niet onder de markt met de Belgen, maar zaten na de vroege treffer van Higuain in een zetel. ‘We hebben enorme inspanningen verricht om dit voor mekaar te krijgen.’

De zege van de Argentijnen en zijn treffer deden ‘Pipita’ zichtbaar deugd. De 26-jarige ploegmaat van Dries Mertens speelde tot nu toe immers een zwak toernooi en kreeg uit eigen land al flink wat kritiek. ‘Ik ben gewoon hard blijven werken en gelukkig is vandaag het moment gekomen dat ik eindelijk kon scoren. Nu moeten we vooruitkijken. We hebben nog twee wedstrijden te gaan om onze droom in vervulling te laten gaan’, aldus Higuain, die in de halve finales op Nederland of Costa Rica botst.

De spits van Napoli had het ook even over de legendarische Alfredo Di Stefano, die na een hartstilstand in coma ligt. ‘Dat is geen goed nieuws voor ons, voor het voetbal en voor iedereen die hem kent. Ik had altijd een nauwe band met hem, hopelijk herstelt hij goed.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier