Manager De Bruyne: ‘Kevin is optimistisch na blessure’

Kevin De Bruyne © Belga Image

Volgens Kevin De Bruyne en zijn manager Patrick De Koster valt de blessure van de Rode Duivel mee.

De manager van Kevin De Bruyne, Patrick De Koster, heeft op Radio 1 meer uitleg gegeven over de blessure van de Rode Duivel. ‘Kev’ liep gisteren in de slotfase van de halve finales in de League Cup tussen Manchester City en Everton een op het eerste zicht zware knieblessure op en moest van het terrein gedragen worden. City-coach Manuel Pellegrini vreesde voor een blessure aan de mediale band van de rechterknie, maar volgens De Bruyne zelf viel het allemaal wel mee.

De Koster had De Bruyne gisterenavond na de partij zelf nog even aan de lijn. ‘Volgens Kevin was het iets minder erg dan het er op tv uitzag. “Ik ben optimistisch”, zegt hij. “Ik heb een lichte knak gehoord, maar denk niet dat het de mediale of de kruisbanden zullen zijn. Ik denk eerder aan een verstuiking, zowel van mijn knie als van mijn enkel”‘.

Voorlopig is het nog wachten op een diagnose, De Koster denkt dat hij rond de middag meer nieuws krijgt. ‘Kevin zei me dat hij ’s morgens gewoon naar het trainingscomplex van de club gaat en dat er daar dan verdere onderzoeken volgen. Na de middag moeten we normaal gezien meer weten’, stelde de manager, die net als De Bruyne zelf hoopt dat het allemaal wel meevalt. ‘Een beetje rust kan nooit kwaad, maar Kevin wil altijd voetballen en is ook zijn best als hij altijd speelt. Ik denk niet dat zijn EK in het gedrang komt.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier