Manager Gareth Bale zet druk op Real: ‘Hij blijft gewoon in Madrid’

De laatste weken mocht Bale zich vooral amuseren op de bank © GETTY

Gareth Bale lijkt ondanks zijn bankzittersstatuut niet van plan te zijn de Spaanse landskampioen Real Madrid snel te verlaten, zo beweert zijn manager Jonathan Barnett dinsdag in een interview bij de BBC.

‘Het gaat goed met Gareth. Hij heeft nog twee jaar contract in Madrid. Hij houdt van het leven in de Spaanse hoofdstad en gaat nergens naartoe’, vertelde hij. ‘Natuurlijk is er interesse, maar er zijn amper clubs die hem kunnen betalen. Spijtig genoeg speelt hij niet vaak in Madrid, maar daarvoor zal hij niet vertrekken. Hij werkt hard op training en zit nog steeds op het niveau van zijn ploegmaats. Het is de coach (Zinédine Zidane, red) die de opstelling op papier zet.’

Het lijkt op een handige zet van de manager, want in Madrid proberen ze intussen al een jaar Bale voor de correcte prijs van de hand te doen. De Welshe international was destijds een recordtransfer en zijn contract in Bernabeu is navenant. Bale weegt zwaar door op de loonmassa en dus wordt er langer gekeken naar oplossingen. Vorig seizoen leek die verrassend genoeg uit China te komen, toen Jiangsu Suning op de proppen kwam met een monstercontract, waar hij wekelijks een miljoen euro kon verdienen. Uiteindelijk ging de transfer niet door. Afhankelijk van de bron kwam dat op vraag van de entourage van de speler, ofwel omdat de clubs geen akkoord vonden omtrent de transferprijs. Intussen zeven jaar geleden betaalde de Koninklijke honderd miljoen euro om hem los te weken bij Tottenham Hotspur en Real wou nog graag wat van die miljoenen recupereren. Vervolgens haalde Jiangsu Suning dan maar Ivan Santini weg bij Anderlecht, waardoor er geen ruimte meer was voor nog een buitenlandse speler.

Op sportief vlak lijkt Bale echter nog weinig toekomst te hebben in Bernabeu. Afgelopen seizoen mocht hij van Zidane in totaal slechts twintig keer opdraven, sinds de hervatting van de competitie kwam hij in elf duels slechts aan honderd minuten. Geen goeie vooruitzichten dus met het oog op komend seizoen, dat bovendien eindigt met het EK en daar zou Bale als hoop van een hele natie toch best wat speelminuten in de benen hebben.