Manchester City bood ‘per abuis’ op Lionel Messi

© AFP

Manchester City deed na de overname van de club door Sheikh Mansour per abuis een bod van 30 miljoen pond (38 miljoen euro) op Barcelona-sterspeler Lionel Messi.

Dat onthult Garry Cook, de voormalige ceo van de Engelse landskampioen, in het nieuwe boek ‘The Manchester City Years’ van auteur Gary James over de geschiedenis van de club.

Sheikh Mansour nam in augustus 2008 de club van Vincent Kompany over voor 210 miljoen pond. Het bod was een gevolg van een communicatiestoornis tijdens een uiteenzetting van de plannen van de nieuwe eigenaar. Cook: “Een van de bestuurdersleden maakte een opmerking als ‘It’s all getting messy’ (het wordt een zootje). Langs de telefoon en andere communicatielijnen werd dat op een of andere manier vertaald naar ‘Get Messi’.”

En zo geschiedde: de club bood Barcelona circa 30 miljoen pond voor Messi. Cook: “Het hoeft geen betoog dat dit bod geweigerd werd.” Manchester City richtte daarna zijn pijlen op de Braziliaan Robinho, die voor 32 miljoen pond overkwam van Real Madrid. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier