Manchester City is slechtste Engels team ooit in Champions League

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Manager Roberto Mancini voelt zich niet beschaamd over de afgang van Manchester City in de Champions League, maar geeft wel toe dat zijn team een scoreprobleem heeft.

Manager Roberto Mancini voelt zich niet beschaamd over de afgang van Manchester City in de Champions League, maar geeft wel toe dat zijn team een scoreprobleem heeft.
Manchester City kan zijn CL-deelname best snel vergeten. De club van Rode Duivel Vincent Kompany eindigde als laatste in groep D en is daardoor Europees uitgeschakeld.

De Citizens sprokkelden amper drie punten uit zes wedstrijden, het laagste aantal dat een Engels team ooit behaalde op het kampioenenbal. Bovendien kon het als eerste Engelse club in de geschiedenis van het toernooi geen enkele groepswedstrijd winnen.

Toch voelt manager Roberto Mancini zich niet beschaamd. “Je kan niet beschaamd zijn als je er 100 procent voor bent gegaan,” zei hij tegenover de Britse krant The Guardian. “Maar als wie wil winnen, moet scoren en dat is momenteel een probleem voor ons.”

Groep des Doods Mancini benadrukt ook dat Manchester City in de zogenaamde Groep des Doods zat met de Spaanse (Real Madrid), Duitse (Borussia Dortmund) en Nederlandse (Ajax) kampioen en dat zijn team op cruciale momenten pech kende.

“In onze groep zaten vier clubs die de Champions League kunnen winnen. We maakten in de eerste wedstrijden fouten die we niet meer hebben kunnen rechtzetten,” aldus de Italiaan.

Kompany en de zijnen moeten zich overigens snel herpakken, want zondag staat in de Premier League de stadsderby tegen Manchester United op het programma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier