‘Manchester City wil ver gaan voor Kevin De Bruyne’

Kevin De Bruyne knalt zijn tweede goal binnen © BELGA
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Manchester City wil in de komende 24 uur de transfer van Raheem Sterling finaliseren en richt – volgens Britse media – daarna zijn pijlen op Rode Duivel Kevin De Bruyne.

De club van Vincent Kompany wil 40 miljoen pond (56 miljoen euro) bieden op Kevin De Bruyne, zo meldt The Daily Mail, en zou zelfs bereid zijn om tot 50 miljoen pond te spenderen (70 miljoen euro).

Een en ander moet Wolfsburg overtuigen om De Bruyne toch te laten gaan, want sportief directeur Klaus Allofs heeft al gezegd dat hij geen enkele reden heeft om De Bruyne te verkopen. Volgens de informatie van de krant ziet de Rode Duivel, die eerder bij Chelsea onder contract lag, een terugkeer naar de Premier League wel zitten.

Derde Rode Duivel?

Jason Denayer (R)
Jason Denayer (R)© Belga Image

De Bruyne kan bij Manchester City de derde Rode Duivel worden. Gisteren verlengden de Citizens’ ook het eind dit seizoen aflopende contract van Jason Denayer tot medio 2020.

Raheem Sterling (R)
Raheem Sterling (R)© Belga Image

Na zijn geslaagde uitleenbeurt aan Celtic keerde de 20-jarige verdediger begin dit seizoen terug naar City, maar eiste er garanties op speelgelegenheid vooraleer hij een nieuw contract wou tekenen.

Medische testen

Maar eerst wil Manchester City dus de komst van Raheem Sterling afronden. De Engelse vicekampioen van vorig seizoen had al een akkoord met zijn huidige club Liverpool maar moet nog een persoonlijk akkoord vinden met de aanvaller. Sterling moet ook nog medische testen afleggen. Om die reden reisde hij niet mee met Liverpool naar Thailand om daar het nieuwe seizoen voor te bereiden.

Met de transfer van Sterling is volgens de Britse pers een bedrag van 49 miljoen pond (68 miljoen euro) gemoeid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier