Manchester United breekt record met 19e landstitel

© Epa

De Engelse voetbalploeg Manchester United heeft zaterdag zijn negentiende landstitel gepakt op het veld van Blackburn.

United breekt zo het record dat ze een jaar hebben moeten delen met Liverpool, dat achttien landstitels heeft.

Manchester United speelde zaterdag 1-1 gelijk tegen de Blackburn Rovers en staat daardoor met nog één speeldag voor de boeg in de Premier League zeven punten voor op Chelsea, dat morgen nog speelt tegen Newcastle. The Blues kunnen de achterstand echter niet meer goedmaken.

De troepen van Alex Ferguson hadden aan een punt genoeg om de titel binnen te halen, maar United kon geen beroep doen op vaste doelman Edwin Van der Sar. De Pool Tomasz Kuszczak nam zijn plaats in tussen de palen.

In de 73e minuut kregen de bezoekers een penalty in cadeauverpakking aangeboden. Rooney twijfelde niet en zorgde voor de gelijkmaker door de bal van op de stip staalhard in de hoek te trappen.

Het is voor ‘The Red Devils’ de vierde titel in vijf jaar tijd. Voor de 69-jarige Ferguson is het al de twaalfde titel sinds hij in 1986 aan het roer kwam te staan bij United.

Lang zal er niet gevierd worden want Man U staat binnen twee weken, op 28 mei, tegenover FC Barcelona in de finale van de Champions League. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier